Семінар у Квелі-Поляна

Четвертий щорічний семінар спеціалістів з охорони праці

23-28 вересня 2013р. Учбовий центр «Новатор» провів четвертий щорічний семінар спеціалістів з охорони праці.

Місцем проведення семинару цього року обрано КВЕЛЛЕ-ПОЛЯНУ (Закарпатська область, Свалявський район, с. Поляна). C. Поляна розташоване у невеликій долині з чистим гірським повітрям та лікувальними водами. Готель «Квелі Поляна» з великим комфортним конференц-залом зустрів учасників семінару з різних підприємств та організацій України. З 35 учасників семінару є й постійні учасники, такі як ТОВ «Альянс Холдинг», ПАТ «Оболонь», ТОВ «Експандіа», ТОВ «Фора», ТОВ «Каспіан Уелл Сервісез Україна», ТОВ «Укрглас», ПрАТ «Київстар», ТОВ «Леруа Мерлен Україна» постійно направляють своїх спеціалістів з охорони праці на виїзні семинари.

Цьогорічна тема – «Методика визначення ризиків. Алгоритм розслідування нещасного випадку на виробництві».

Доктор техн. наук, професор Міжнародного інституту менеджменту Цопа В.А. розпочав семінар з введення в ризик менеджменту та системи менеджменту з охорони праці. Він наголосив: «Однією з серйозних проблем у системі менеджменту охорони праці промислових підприємств є те, що вона в більшості випадків побудована на засадах коригуючих дій на нещасні випадки та шкідливі ситуації, які вже виникли, а не на принципах попереджуючих дій.». Розглянуто нещасні випадки та катастрофи за кейсами «Літак», «Титанік», «Стірол», «Фокусіма», «Чорнобиль». Всі слухачі пройнялися проблемами управління ризиками, переходу на оцінки потенційних вредностей виробництва за показниками ризиків та розробці на цій основі попереджувальних заходів. Створень у 1996 році Міжнародний інститут з вивчення ризиків та Європейське законодавство вимагають сьогодні від роботодавців аналізувати ризики на виробництві.

За результатами 1 частини семинар було проведено залік за тестами. Учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

Інший блок семінару відкрив Якібчук В.В. – начальник Управління охорони праці та здоров'я Міськпрофраді. У своєму виступі він зупинився на порядку розслідування нещасних випадків на виробництві.

У семінарі взяло участь ще один гість – Шітт А.В., ст. інспектор юридичного забезпечення, кадрової роботи, зв'язків з громадськістю Територіального управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області.

І наші гості, і учасники семінару продовжили обговорення питань розслідування нещасних випадків під час круглого столу. Поділитися досвідом роботи, навести приклади, розібрати складні ситуації захотіли Мороз І.Й. (АТ "Райффазен Банк Аваль"), Орлова Т.П. (Комунальне підприємство Соломенського району м. Києва), Сабєльникова В.Й. (ТОВ "КУБ-ГАЗ"), Дешнер М.Г. (ООО «Чорноморенергоспецмонтаж»), Мілінчук В.М. (ТОВ «Альянс Холдинг») та інші.

Як завжди, наші семінари супроводжують культурні та екскурсійні програми. Так, фольклорний ансамбль із запальними закарпатськими піснями та танцями, запрошеними на святкову вечерю, піднявши всім настрій та запросивши стати учасниками свята.

 

Запам'яталися й екскурсії у м. Мукачеві, замок Паланок, форелеве господарство з рибалкою та відвідуванням колібі.

Заступник директора Навчального центру «Новатор» Лях О.М. підвела підсумки семінару та вручила сертифікати учасникам семінару.

З вдячністю організаторам семинару та сумою за швидкоплинну годину один із учасників семинару Панков О.О. навіть написавши вірш.

Автор: Головний менеджер Учбового центру «Новатор» Приходько Т.О.