Розвиватися допомагає конкурс

Київський учбовий центр «Новатор», що спеціалізується на навчанні з питань охорони праці, вчетверте поспіль провів щорічний конкурс для працівників служб з охорони праці «Збережемо життя».

Конкурс проходив у два етапи. Перший складався із питань, відповісти на які треба було письмово у режимі віддаленого доступу. Конкурсанти, які правильно і вчасно впоралися із завданнями, продовжили боротьбу вже віч-на-віч на другому, фінальному етапі у приміщенні учбового центру.
Своє вміння і майстерність учасники доводили у чотирьох турах. Спочатку треба було виявити невідповідності та помилки в інструкції з охорони праці під час роботи на персональному комп’ютері. Потім, після перегляду навчального фільму «Ранок у цеху» про нещасний випадок на підприємстві, вказати на порушення, які допустили герої стрічки. Третє практичне завдання організатори конкурсу тримали у таємниці до останньої хвилини. І сюрприз удався — учасники з азартом вправлялися в умінні швидко та правильно в’язати хитромудрі страхувальні вузли, що використовують працівники, які виконують верхолазні роботи.
Підсумувавши бали, зароблені конкурсантами за виконання завдань, журі визначило трьох фіналістів, серед яких визначили призові місця в четвертому, фінальному турі за назвою «Найрозумніший», що схожий за форматом з однойменним телепроектом. Усі питання стосувалися виключно охорони праці, проте номінанти хвилювалися та раділи правильним відповідям не менше, ніж у справжній телепрограмі.

Як розповіла одна з організаторів конкурсу Олена Лях, фахівцям з охорони праці на виробництві зазвичай не вистачає спілкування з колегами — просто кажучи, вони змушені варитися у власному соку. А завдяки конкурсу, як то кажуть, виходять у люди. Це чудова можливість збагатити й удосконалити знання у сфері охорони праці, перевірити свої сили, зав’язати знайомства, що, безумовно, сприяє єднанню спеціалістів-практиків та їхньому професійному зростанню.

Троє переможців конкурсу «Збережемо життя» 2013 року отримали дипломи і грошові премії.

Автор статті: О. Фандєєв, журнал “ОХОРОНА ПРАЦІ” 7/2013