ТРЕНАЖЕР «СИМ-1» (симулятор вогнегасника)

Учбовий центр “Новатор” презентує власний Інноваційний УНІКАЛЬНИЙ прилад – ТРЕНАЖЕР «СИМ-1» (симулятор вогнегасника).

ТРЕНАЖЕР «СИМ-1» (симулятор вогнегасника) розроблений для відпрацювання навичок пожежогасіння.
ТРЕНАЖЕР «СИМ-1» (симулятор вогнегасника) дозволяє навчитися гасінню пожеж різних класів різними типами вогнегасників без перезарядки і в безпечних умовах.

ТРЕНАЖЕР «СИМ-1» НЕМАЄ АНАЛОГІВ в Україні!

Переваги навчання з ТРЕНАЖЕРОМ «СИМ-1»:

  • Безпечні умови навчання максимально наближені до реальності
  • Симуляція порошкового і вуглекислотного вогнегасників
  • Гасіння пожеж A, B, C, E класів
  • Відсутність необхідності перезарядки вогнегасників
  • Можливість проведення тренувань на відкритому просторі та у приміщенні від 10 м2
  • Екологічно безпечний пристрій
  • Вигідна ціна тренажера та навчання
  • 100% охоплення населення України навчанням із користування вогнегасниками
  • Відсутні обмеження за віком та фізичним станом

Налаштування програми ТРЕНАЖЕРА «СИМ-1»

Вибір класу пожежі  A, B, C, E
Імітація поведінки вуглекислотного і порошкового вогнегасників
Імітація вітру
Режим роботи:
навчання та тестування

Учбовий центр «Новатор» отримав Патент України № 93830 на корисну модель “ТРЕНАЖЕР ДЛЯ ВІДПРАЦЮВАННЯ НАВИЧОК ПОЖЕЖОГАСІННЯ”.

КОРИСНА МОДЕЛЬ

Корисна модель належить до навчальних тренажерів, зокрема до тренажерів для гасіння пожежі за допомогою вогнегасників, і може бути використана у навчальному процесі пожежної безпеки для набуття практичного досвіду пожежогасіння вогнегасником у приміщенні та на вулиці, а також перевірки набутих навичок.

В основу корисної моделі поставлена задача створення тренажера для відпрацювання навичок пожежогасіння, який би мав меншу масу і вартість у виробництві.

Можливо застосовувати тренажер без спеціального дорогого і громіздкого екрана, тільки використовуючи комп’ютер і проектор в будь-якому приміщенні.

ФОРМУЛА КОРИСНОЇ МОДЕЛІ

Тренажер для відпрацювання навичок пожежогасіння, що містить вогнегасник, зовнішній вигляд якого є максимально схожим з виглядом справжнього вогнегасника, який відрізняється тим, що вогнегасник виконано електронним, у корпус якого вмонтовано модуль вогнегасника,що по бездротовому зв’язку сполучено через модуль сервера з персональним комп’ютером, який провідним зв’язком сполучено з проектором, при цьому тренажер містить базу, модуль якої сполучену по бездротовому зв’язку з модулем сервера і модулем електронного вогнегасника.
Тренажер відрізняється тим, що проектор виконано з можливістю виведення інформації на екран.
Тренажер відрізняється тим, що модуль вогнегасника містить три мікроконтролери – для зчитування інформації, для передачі даних, для генерації шуму, радіомодуль, інерційний навігаційний пристрій, який комбінує в собі гіроскоп, компас і акселерометр, а також має постпроцесорну обробку даних, динамік для відтворення шуму вогнегасника, акумулятор.
Тренажер відрізняється тим, що модуль сервера містить радіомодуль для прийому даних і мікроконтролера для передачі даних на комп’ютер.

ПРИНЦИП РОБОТИ ТРЕНАЖЕРА

Принцип роботи тренажера наступний:
Модуль електронного вогнегасника і модуль бази кожні 50 мс відправляють на модуль сервера пакети з інформацією про становище електронного вогнегасника та інші дані. За допомогою програми симуляції на ПК зчитують інформацію з модуля сервера і обробляють її. Використовуючи отриману інформацію, система моделює поведінку вогню, враховує допущені користувачем помилки і виводить відповідну інформацію на екран по провідному зв’язку з проектором.

ПЕРЕВАГИ ТРЕНАЖЕРА

Тренажер імітує пожежі наступних класів:

  • А – горіння твердих горючих речовин, переважно органічного походження, горіння яких супроводжується тлінням (деревина, текстиль, папір);
  • В – горіння рідких або твердих речовин, які розтоплюються;
  • С – горіння газоподібних речовин;
  • Е – пожежі, пов’язані з горінням електроустановок.

Тренажер надає можливість вибору декількох варіантів розвитку пожежі для вибраного класу.
Тренажер розраховано на використання в приміщенні та на вулиці.

ТРЕНАЖЕР «СИМ-1» (симулятор вогнегасника) Учбового центру «Новатор» визнаний кращою продукцією в номінації «Тренажери та манекени для рятування та надання екстреної медичної допомоги» Конкурсу на кращу продукцію у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, що проводився Державною службою надзвичайних ситуацій в рамках XIIІ Міжнародного виставкового форуму «Технології захисту/ПожТех-2014»

 

ТРЕНАЖЕР «СИМ-1»: фото використання в дії