Другий день в Америці

На другий день вранці ми вирушили на оглядову автобусну екскурсію Нью-Йорком. Місто розділене на п'ять округів – боро. Боро Манхеттен на англійський манер розділений на три частини - даун-таун, міддл-таун та ап-таун. Російською – верхній, середній та нижній, він же – центр міста. Нижній Манхеттен порадував нас видами ділової Уолл-Стріт (wall з англійської перекладається як стіна, і саме цією вулицею проходив колись міський кордон, огороджений стіною). Там же ми змогли помилуватися Фондовою Біржею (одною з головних не тільки в Америці, а й у всьому світі), відвідати майданчик Всесвітнього Торгового Центру, з берега подивитися на знамениту Статую Свободи, Батарейний парк та Бруклінський міст (Бруклін – найбільш густонаселений район Нью -Йорку). Колись давно більшість кораблів із емігрантами причалювали до берегів Нью-Йорка, це місто було своєрідним пропускним пунктом до Америки. Саме звідси вихідці з усього світу розпочинали свій шлях п'ятдесятьма американськими штатами. Цілком природно, деякі особливо ліниві особистості вирішували не турбуватися пошуками найкращого міста та осідали на Манхеттені. Тому, не виїжджаючи з Нью-Йорка, можна побувати практично в будь-якій країні світу – люди різних національностей зазвичай осідали по сусідству. З вікна автобуса ми змогли побачити Маленьку Італію та Чайнатаун. Далі – богемний Грінвіч-Віллідж і, звісно, мрія всіх шопоголиків світу – Сохо.

Середній Манхеттен, він мідтаун. Левову частку цієї частини міста займає горезвісний Центральний парк – один із найбільших острівців природи їх тих, які розташовані у великому місті, і при цьому повністю рукотворний. Неподалік від нього розташований Тайм-сквер - саме з ним асоціюється Нью-Йорк у людей, які його ніколи не бачили. Також у середньому Манхеттені ми побачили комплекс будівель ООН та знаменитий Рокфеллер-центр, а також невеликий шматочок Бродвею – найдовшої вулиці, забитої театрами всіх мастей.

З мідтауна ми попрямували оглядати верхній Манхеттен. Лінкольн-центр – комплекс театральних будівель – здивував нас величезним фонтаном у центрі. І – Музейна миля. Відрізок дороги завдовжки трохи менший за два кілометри, на якому можна побачити історію людства за шість тисяч років. Музеїв у Нью-Йорку не просто багато, а дуже багато. Найрізноманітніших – великих і маленьких, присвячених усьому, що тільки можна вигадати. Величезні музеї з фантастичною кількістю залів є сусідами з крихітними галереями. Найвідоміший – це, звісно, музей Метрополітен, у якому можна знайти все. Взагалі, все. Черепків та осколків тут практично не знайти – у вітринах гордо нагромаджуються античні амфори, доісторичні посудини та китайські фарфорові шедеври. Не менш примітна й колекція зброї – крім стелажів і вітрин у збройовому залі розкинулася справжнісінька армія, зібрана з воїнів усіх часів і народів у повній амуніції.

 

Ще один не менш відомий музей – це музей Соломона Гуггенхайма, він просто Гуггенхайм, присвячений сучасному мистецтву у всіх його проявах.

А після обіду на нас чекав перший семінар – «Головне це для успіху в бізнесі», який проходив у конференц-залі нашого готелю. Натхненні неймовірними враженнями від екскурсії, ми з нетерпінням чекали на нові відкриття і в роботі. Не буду довго і детально описувати сам семінар і його зміст, скажу тільки, що робоча обстановка, яку вдалося створити організаторам, дозволяла практично на 100% поринути в ідеї, задуми, веселощі і... приголомшливий результат.

Чудовим завершенням цього дня стала вечеря на кораблі з прогулянкою Гудзона, живою музикою та веселою та дружною компанією учасників та організаторів туру.

Далі буде…